Menu

Whitepapers

Validata is een kennispartner en wij delen graag onze kennis en ervaring met jou. Wij hopen dat onze whitepapers je helpen bij het maken van de juiste (strategische) beslissingen.

Screenen in de zorg

In de zorg neemt door wetgeving en accreditatie de vraag naar screening snel toe. Deze whitepaper is een eerste handleiding op het gebied van zowel wetgeving als een aantal lessen in de praktijk.

Lees meer
Screenen in de zorg sector

Screenen van huurders

Download gratis onze whitepaper over het screenen van huurders, waarin we de vrije en sociale sector vergelijken.

Lees meer
Whitepaper huurder screenen

De basis van employment screening

Het screenen van toekomstige werknemers en het checken van bepaalde gegevens is inmiddels een veelbesproken en beschreven thema, maar wat houdt het nu precies in, en waarom doen we dit ook alweer?

Lees meer
Snel screenen met Validata

De voorwaarden van
succesvolle in-employment screening

Steeds vaker wordt ook in-employmentscreening – het screenen van bestaande medewerkers – toegepast. Hierbij gaat het vooral om het controleren van persoonsgegevens bij het veranderen van functie of bij promotie.

Lees meer
Screeningsservices van Validata

Screenen en privacy tips om AVG-compliant te screenen

Wat heeft screenen met de Algemene Verordering Gegevensbescherming (AVG) te maken? Alles! En daarom hebben wij deze whitepaper voor jou geschreven, om jou te laten zien waar je als organisatie op moet letten.

Lees meer
Whitepaper AVG Compliant screenen

Vijf tips voor een optimaal screeningsproces

Het screenen van (potentiële) medewerkers biedt veel voordelen: eventuele risico’s blijven beperkt, de kwaliteit en integriteit van je organisatie blijven gewaarborgd en medewerkers blijven gemiddeld langer in dienst.

Lees meer
Over Validata Group

Een perfect passend screeningsbeleid: waar moet je op letten?

Een goed screeningsbeleid vormt de basis voor een succesvolle implementatie van het screeningsproces. Maar hoe kom je tot zo’n beleid? En hoe zorg je vervolgens voor een succesvolle implementatie binnen de organisatie?

Lees meer
Screeningsbeleid whitepaper