Menu

VOG-check

Validata kan door haar software de VOG aanvragen eenvoudig en betrouwbaar laten verlopen.

VOG aanvragen: via de gemeente of digitaal?

Een (potentiële) medewerker kan een VOG aanvragen via de gemeente. Validata stuurt dan per e-mail een formulier waarmee de aanvraag vervolgens kan worden ingediend. Mocht een (potentiële) medewerker beschikken over DigiD, dan sturen zowel Validata als Dienst Justis een e-mail met specifieke instructies voor de onlineaanvraag van een VOG.

Dienst Justis behandelt de aanvraag van een VOG

Via Dienst Justis kan de aanvraag van een VOG digitaal worden doorlopen. Met een persoonlijke DigID en de instructies uit de eerder ontvangen e-mail, kan een (potentiële) medewerker online de VOG aanvragen. Wel zo snel en gemakkelijk!

Dienst Justis logo uitgelicht

Hoe lang duurt een VOG aanvraag en ontvangst?

Na het aanvragen van een VOG bij Dienst Justis, duurt het gemiddeld twee weken voor het document per post wordt thuisbezorgd. Dienst Justis stuurt de VOG naar het huisadres van de (potentiële) medewerker. Deze moet dan zelf een scan of foto maken van het document en het vervolgens uploaden in de persoonlijke onlineaccount van Validata. Om het (potentiële) medewerkers makkelijker te maken en dit proces te versnellen, kan de foto direct via onze mobiele applicatie Valluga worden genomen, waarna deze in de persoonlijke account verschijnt.

VOG aanvragen voor screeningsrapport

Het aanvragen van een VOG – zowel via de gemeente als digitaal – neemt over het algemeen veel tijd in beslag. Om het screeningsproces niet te vertragen, creëert Validata alvast een conceptversie van het screeningsrapport. Hierin worden alle overige checks uit het profiel onder elkaar gezet, maar zonder de VOG. Zodra dit document per post is ontvangen en door de (potentiële) medewerker in de persoonlijke online account is geüpload, wordt het document aan het definitieve rapport toegevoegd.

Vraag meer informatie aan
VOG check uitgelicht van Validata

Aanvragen VOG: veel verantwoordelijkheid bij medewerker

Ook al assisteert Validata in het aanvragen van een VOG, de voltooiing blijft de verantwoordelijkheid van de (potentiële) medewerker. Het is daarom belangrijk voldoende medewerking te stimuleren en de verschillende stappen in de aanvraagprocedure tijdig uit te voeren. Mocht er toch vertraging ontstaan, dan blijft Validata de (potentiële) medewerker eraan herinneren om de aanvraag van een VOG snel af te ronden.

Let op: De kosten voor het aanvragen van een VOG liggen vaak bij de (potentiële) medewerker.

Waarom een VOG aanvragen via Validata?

  • Validata ontzorgt: Nadat je een (potentiële) medewerker hebt geregistreerd en een bijpassend screeningsprofiel gekozen, neemt Validata jou het werk uit handen. Via een uitgebreide instructie kan de (potentiële) medewerkers zelf een VOG aanvragen en uploaden.
  • Werkt nauw samen met Dienst Justis: Validata assisteert zowel in de aanvraag van een VOG via de gemeente als via DigiD. Voor deze laatste online optie werken wij nauw samen met onze partner Dienst Justis.
  • Is specialist in personeel screenen: Validata is sinds 2009 specialist in het screenen van personeel. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een snel en efficiënt screeningsproces dat voldoet aan actuele (privacy) wet- en regelgeving.