Menu

Referentiecheck

De werkervaring van een (potentiële) medewerker wordt nagegaan tijdens een Referentiecheck.

Referentiecheck niet inhoudelijk beoordeeld door Validata

Validata verifieert tijdens een Referentiecheck alleen feitelijke informatie. Een referent zal nooit worden gevraagd naar het functioneren van een (potentiële) medewerker op een bepaalde positie.

Daarbij zal Validata nooit telefonisch contact opnemen met een referent om de vragen te bespreken. De enkele keer dat er wel telefonisch contact wordt opgenomen is om de referent aan te sporen de online vragenlijst alsnog te beantwoorden en in te leveren. Dit gebeurt pas wanneer Validata na meerdere herinneringen per e-mail te hebben gestuurd, nog geen reactie heeft ontvangen.

Referent vooraf inlichten voor snelle doorlooptijd

Om zulke vertraging te voorkomen adviseert Validata (potentiële) medewerkers hun referent vooraf op de hoogte te stellen van het referentieverzoek. De referent weet vanaf dat moment dat hij of zij een e-mail kan verwachten van Validata, met daarin de link naar de online vragenlijst. Wanneer deze de antwoorden tijdig worden ingeleverd kan de Referentiecheck snel worden afgerond en in het screeningsrapport worden opgenomen.

Aanvraag background check en criminal record

Waarom een Referentiecheck via Validata?

  • Validata ontzorgt: Zodra de (potentiële) medewerker een referent heeft opgegeven, neemt Validata jou het werk uit handen. De referent wordt gevraagd om via een beveiligde link een aantal objectieve vragen te beantwoorden.
  • Biedt passende oplossingen: Heeft jouw organisatie specifieke vragen die aan de standaard Referentiecheck moeten worden toegevoegd? Validata zorgt altijd voor passende oplossingen.
  • Is specialist in personeel screenen: Validata is sinds 2009 specialist in het screenen van personeel. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een snel en efficiënt screeningsproces dat voldoet aan actuele (privacy) wet- en regelgeving.