Menu

Een perfect passend screeningsbeleid: waar moet je op letten?

Een goede employment screening begint met een passend screeningsbeleid. Maar hoe kom je tot zo’n beleid? En hoe zorg je vervolgens voor een succesvolle implementatie binnen de organisatie?

Een beleid als basis voor het screenen

De praktische reden om te starten met employment screening is voor elke organisatie anders. In sommige sectoren, zoals de financiële en zorgsector, is het screenen van medewerkers wettelijk verplicht. Een goed screeningsbeleid vormt echter de basis voor een succesvolle implementatie van het screeningsproces.

Whitepaper: Een perfect passend screeningsbeleid: waar moet je op letten?

Met een passend screeningsbeleid laat je zien dat jij jouw zaakjes netjes op orde hebt. Het document bevat handvatten waar je als organisatie altijd op kan terugvallen.

In onze whitepaper gaan we onder andere verder in op de volgende onderdelen:

  • De inhoud van een screeningsbeleid: Het opstellen van een passend screeningsbeleid betekent met name dat je goed nadenkt over de manier waarop jouw organisatie medewerkers aanneemt en behoudt, en welke rol employment screening daarbij speelt.
  • Het inzetten van een screeningsbeleid: Na het opstellen van het document, kan het screeningsbeleid geïmplementeerd worden. Maar hoe kunnen jouwe medewerkers dit document gebruiken?
  • De voordelen van een professionele screeningsorganisatie: Door de hulp van een professionele screeningsorganisatie in te schakelen, wordt jouw organisatie op meerdere vlakken ontzorgd. Medewerkers houden zo meer tijd over om zich te focussen op hun core business.