Menu

PEP check, Sanctielijst en Adverse media check

Validata checkt openbare en externe gegevensbronnen, zodat je geen onnodig risico loopt.

PEP check: welke internationale lijsten controleert Validata?

Politically Exposed Persons is waar PEP voor staat en de daarbij behorende lijsten worden internationaal opgesteld. Hierbij worden bronnen gebruikt zoals lokale overheden, de CIA World Leaders List en de CIA Word Factbook. Een PEP-lijst bestaat uit vijf niveaus waarbij politieke zwaargewichten zoals staatshoofden, regeringsleiders en parlementsleiders op niveau één voorkomen en de naaste geassocieerden van een PEP op niveau vijf.

PEP check van Validata

Sanctielijst en adverse media check: waar ligt de focus?

Ook een sanctielijst wordt internationaal opgesteld waarbij bronnen uit de Verenigde Staten, United Nations (UN), Europese Unie en Nederlandse Autoriteit Financiële Markt (AFM) worden geraadpleegd. Tijdens een adverse media check wordt er gekeken of een (potentiële) medewerker of partner negatief voorkomt op een lijst met veroordeelde personen en organisaties, welke continu wordt bijgehouden en aangevuld. Hiervoor checkt een team van onderzoekers dagelijks wereldwijd publicaties van financiële en regelgevende autoriteiten en tuchtrechtelijke instanties. Maar ook anti-corruptie instanties zoals Interpol, Europol en de Federal Bureau of Investigation (FBI).

Waarom een PEP check, sanctielijst check en adverse media check van Validata?

  • Validata ontzorgt: Nadat je een (potentiële) medewerker hebt geregistreerd en een bijpassend screeningsprofiel gekozen, neemt Validata jou het werk uit handen. De resultaten van de PEP check, en controle van een sanctielijst en adverse media kan je vervolgens teruglezen in het screeningsrapport.
  • Kijkt over grenzen heen: Voor een PEP check en het controleren van een sanctielijst of adverse media raadpleegt Validata verschillende internationale bronnen, welke continu worden geüpdated.
  • Is specialist in personeel screenen: Validata is sinds 2009 specialist in het screenen van personeel. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een snel en efficiënt screeningsproces dat voldoet aan actuele (privacy) wet- en regelgeving.