Menu

Kredietwaardigheids-check

Validata controleert de kredietwaardigheid van een huurder, klant of kandidaat.

Kredietwaardigheids-check om financiële risico’s te voorkomen

De kredietwaardigheid checken van een (potentiële) medewerkers of huurders biedt inzicht in eventuele (financiële) risico’s. Validata werkt hiervoor nauw samen met dataleverancier Focum. Deze professionele partner checkt het betaalgedrag van een (potentiële) medewerker of huurder van de afgelopen vijf jaar.

FOCUM logo uitgelicht

Kredietwaardigheid onderzocht door dataleverancier Focum

De gegevens die Focum gebruikt in een Kredietwaardigheidscheck, zijn vooral afkomstig uit openbare bronnen. Daarnaast checkt de dataleverancier relevante informatie afkomstig van rechtbanken, gerechtsdeurwaarders en incassobureaus. Ook webwinkels kunnen worden geraadpleegd.

Wanneer de kredietwaardigheid wordt beoordeeld, bekijkt Focum onder andere of een (potentiële) medewerker een betalingsachterstand heeft. De exacte details, zoals de hoogte van het bedrag, worden niet gedeeld. Naast het checken van lopende betalingsissues wordt ook bekeken of een (potentiële) medewerker of huurder voorkomt in het curatele register. En tenslotte worden eventuele bedrijven op naam onderzocht.

Resultaten Kredietwaardigheidscheck in screeningsrapport

De resultaten van een Kredietwaardigheidscheck zijn terug te lezen in het screeningsrapport. Mochten daar bepaalde punten uit naar voren komen, dan raden wij aan om deze altijd met een (potentiële) medewerker of huurder te bespreken. In de meeste gevallen gaat het namelijk om onschuldige afwijkingen die makkelijk te verklaren zijn.

Vraag meer informatie aan
Het objectief beoordelen van een screeningsrapport

Een kredietwaardigheidstoets checkt geen BKR-registratie

Een kredietwaardigheidstoets is niet hetzelfde als het checken van het BKR-register. Dataleverancier Focum screent minder zwaar, waardoor er geen specifieke details over betalingen worden gedeeld. Mocht er toch behoefte zijn aan een check van de geregistreerde leningen in het BKR-register, dan kan deze als add-on worden toegevoegd aan een employment screening. Vaak wordt deze extra check aangevraagd door organisaties werkzaam in de financiële sector. Bijvoorbeeld voor een bepaalde functie die extra financiële verantwoordelijkheden met zich meebrengt.

Waarom kredietwaardigheid checken via Validata?

  • Validata ontzorgt: Nadat je een (potentiële) medewerker hebt geregistreerd en een bijpassend screeningsprofiel gekozen, neemt Validata jou het werk uit handen. De resultaten van de kredietwaardigheidscheck kan je vervolgens teruglezen in het screeningsrapport.
  • Checkt kredietwaardigheid via partner Focum: De kredietwaardigheid wordt gecheckt via onze partner Focum. Zij gebruiken hiervoor gegevens uit openbare bronnen.
  • Is specialist in personeel screenen: Validata is sinds 2009 specialist in het screenen van personeel. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een snel en efficiënt screeningsproces dat voldoet aan actuele (privacy) wet- en regelgeving.

Personeel screenen met Validata

Het succes van een organisatie valt of staat met de juiste medewerkers. Weet daarom wie je binnenhaalt en behoudt. Employment screening kan zekerheid bieden. Validata heeft voor elke sector en iedere functie een ander screeningsprofiel gecreëerd dat naar wens kan worden aangevuld. Naast de Kredietwaardigheidscheck zijn er nog talloze andere screening checks om uit te kiezen.

Bekijk alle screening checks
Screening checks uitvoeren met Validata