Menu

Integriteitsverklaring

Een integriteitsverklaring is een makkelijke manier om risico’s te managen.

Integriteitsverklaring makkelijke manier van risicomanagement

Validata biedt een integriteitsverklaring om norm overschrijdend gedrag inzichtelijk te maken. Een (potentiële) medewerker wordt gevraagd om een online vragenlijst naar waarheid te beantwoorden en vervolgens ter garantie te ondertekenen.

Een integriteitsverklaring is een makkelijke manier om risico’s te managen. Helemaal wanneer deze check wordt gecombineerd met andere screening checks. Zo vullen een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), waarbij het eventuele strafrechtelijke verleden van een (potentiële) kandidaat wordt onderzocht, en een integriteitsverklaring elkaar perfect aan.

Screeningsbeleid in-employment screening

Integriteitsverklaring altijd en overal te beantwoorden

Bijkomend voordeel van een online integriteitsverklaring is dat de vragen binnen het persoonlijke online account altijd en overal kunnen worden beantwoord. De (potentiële) medewerker kan via een desktopcomputer of mobiel apparaat, zoals een tablet of mobiele telefoon, inloggen wanneer dat het beste uitkomt. Deze flexibiliteit zorgt voor een kortere doorlooptijd en dat komt de complete employment screening ten goede.

Waarom een Integriteitsverklaring via Validata?

  • Validata ontzorgt: Zodra je een (potentiële) medewerker hebt geregistreerd en een bijpassend screeningsprofiel gekozen, neemt Validata jou het werk uit handen. De antwoorden op de vragen uit de integriteitsverklaring zijn vervolgens terug te lezen in het screeningsrapport.
  • Biedt passende oplossingen: Heeft jouw organisatie specifieke vragen die aan de standaard verklaring moeten worden toegevoegd? Validata zorgt altijd voor passende oplossingen.
  • Is specialist in personeel screenen: Sinds 2009 is Validata specialist in het screenen van personeel. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een snel en efficiënt screeningsproces dat voldoet aan actuele (privacy) wet- en regelgeving.