Menu

Information Security Officer

Validata zoekt een enthousiaste Information Security Officer

Gezocht: Information Security Officer

Ik werk bij Validata; een ambitieuze tech scale-up dat zich richt op employment screening. Binnen het bedrijf ben ik verantwoordelijk voor het gehele beleid op gebied van informatiebeveiliging en security. Ik werk nauw samen met de directie en adviseer alle afdelingen zelfstandig over alle interne do’s en don’ts en relevante marktontwikkelingen.

Jouw rol


Als Information Security Officer bij Validata fungeer je als aanspreekpunt en het gezicht van ons Security Team. Je bent op de hoogte van alle informatiebeveiligingsaspecten en hoe privacy daarin past. Je ben mede verantwoordelijk voor  (verbeter) maatregelen en initiatieven rondom informatiebeveiliging en privacy. Hiervoor werk je nauw samen met onze DPO (Data Protection Officer). Daarnaast speel je ook een actieve rol bij het beantwoorden van Security Assessments van onze klanten en deze voer je ook uit namens Validata richting onze dataleveranciers en partners.  

Als Information Security Officer voer je zelf taken uit en coördineer je ook de afhandeling van acute dreigingen en beveiligingsincidenten. Daarnaast voer je samen met je collega’s projecten uit om de maatregelen op het gebied van security & privacy te verbeteren. Deze stem je af op onze bedrijfsvoering en pas je aan op nieuwe dreigingen, en veranderingen van binnen het bedrijf en het productportfolio.

Je wordt aanspreekpunt bij security incidenten en vragen van binnen en buiten de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het gehele ISMS (Information Security Management System), verlenen van advies, het opstellen van documentatie en het ondersteunen bij Audits en DPIA’s. Zo ben je met het hele bedrijf in contact.

Wie zijn wij?


Wij zijn Validata; een innovatief softwarebedrijf met een klantgerichte dienstverlening. Iedere dag ondersteunen wij klanten – van ABN AMRO tot aan bol.com – met het ‘screenen’ van mensen die daar gaan werken. De dynamische markt waarin wij opereren is nog volop in ontwikkeling en biedt ontzettend veel kansen, zowel in Nederland als daarbuiten. Als marktleider blijven wij vooruitkijken en willen wij de komende jaren deze kansen volop benutten.

Onze ideale kandidaat…

 • Heeft HBO/WO werk- en denkniveau
 • Heeft aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en privacy
 • Beschikt over een stevige persoonlijkheid en kan weloverwogen advies overbrengen én verdedigen
 • Signaleert en rapporteert over (mogelijke) security incidenten en ondersteunt bij het treffen van maatregelen
 • Heeft goede kennis van de ISO 27001 en bij voorkeur ook van andere ISO normen.
 • Spreekt en schrijft zonder moeite in het Engels

Wat bieden wij jou?


Werkplezier! De werkomgeving, collega’s, toffe personeelsactiviteiten en vrijmibo’s zijn de basis voor het werkplezier binnen Validata zodra het weer mogelijk is. Onze jonge organisatie bestaat uit circa 35 medewerkers op een toplocatie in Amsterdam-Zuid, vlakbij het Vondelpark. We hebben een open, directe cultuur, korte lijnen, zijn professioneel en resultaatgericht, maar ook informeel en casual. 

Daarnaast bieden wij:

 • een concurrerend salaris, laptop & pensioenregeling
 • vitaliteitsbeleid (o.a. sportschoolabonnement en Swap-fiets)
 • alle faciliteiten om comfortabel thuis te kunnen werken
 • De mogelijkheid om je kennis en ervaring te verbreden door middel van cursussen en/of opleidingen
 • Doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie
 • Zelfstandigheid om jouw stempel op de functie te drukken

Heb jij interesse?

Stuur je CV en motivatie naar suzanneveerhuis@validatagroup.com

Heb je vragen, aarzel niet en stel ze aan Bart Bijkerk (COO/ CTO)  06-45162833 of bartbijkerk@validatagroup.com