Menu

In-employment screening

Wat is in-employment screening? In-employment screening betreft het verifiëren van gegevens van huidig personeel. Een verandering in de situatie van een medewerker kan mogelijk risico’s met zich meebrengen. In-employment screening zorgt ervoor dat een werkgever op de hoogte is van deze risico’s. Zo weet jij wie je in dienst hebt!

In ieders leven kunnen zich situaties voordoen waar een medewerker, maar ook zeker de werkgever, geen rekening mee heeft gehouden. Echter kunnen deze situaties een verhoogd risico met zich meebrengen voor een werkgever. Om te zorgen voor een terechte basis van vertrouwen in een organisatie is in-employment screening van belang.

Bij in-employment screening gaat het vooral om het controleren van de gegevens bij een verandering in functie of bij promotie. Door bestaande werknemers te screenen, zorg je dat de kwaliteit en integriteit binnen jouw organisatie gewaarborgd blijven. Bovendien loop je geen onnodige en kostbare risico’s.

In-employment screening service

Validata helpt bij het proces van in-employment screening. Dit betekent dat Validata gegevens van jouw personeel verifieert. De gegevens die wij screenen zijn afhankelijk van de sector waarin jouw organisatie opereert en de desbetreffende functie. Zo controleren wij enkel de gegevens die relevant zijn voor de functie van een medewerker. Denk bijvoorbeeld aan de kredietwaardigheid controleren van een werknemer in de financiële sector of een BIG registratie checken in de zorg sector. Door het verifiëren van bepaalde gegevens ben je zeker van integere medewerkers en groeit het onderling vertrouwen in een organisatie.

De voorwaarden van succesvolle in-employment screening

Steeds vaker wordt ook in-employment screening – het screenen van bestaande medewerkers – toegepast. In onze whitepaper gaan we onder andere verder in op vragen als wat is in-employment screening precies en waarom een combinatie van pre- en -in employment screening?

Download de whitepaper

In-employment screening door Validata

Validata werkt met een innovatieve screening software, waarin kandidaten 24/7 eenvoudig kunnen worden aangemeld. Hiervoor hoef je enkel de naam en contactgegevens van een medewerker in te dienen. Wij nemen vervolgens contact op met de medewerker en vragen hem/haar om de vereiste informatie aan te leveren. Zodra wij deze informatie hebben ontvangen, kunnen we de gegevens gaan verifiëren en houden we beide partijen op de hoogte.

Door onze partners en koppelingen kunnen wij de gegevens van de medewerker snel verifiëren. Een screening binnen Nederland is gemiddeld binnen 5 werkdagen afgerond. Hierbij is de VOG-check niet meegenomen, aangezien we hierin afhankelijk zijn van de snelheid van de medewerker en doorlooptijd bij de gemeente. Om het screeningsproces niet te vertragen, creëert Validata tussentijds wel alvast een conceptversie van het screeningsrapport. Wanneer de screening compleet is afgerond, ontvangen de medewerker en organisatie een screeningsrapport van de in-employment screening. Zo zorgt Validata voor een snel, eenvoudig en transparant proces voor beide partijen.

Waarom een in-employment screening door Validata?

  • Validata ontzorgt: Nadat een medewerker in het systeem van Validata is aangemeld en het juiste screeningsprofiel is gekozen, neemt Validata jou al het werk uit handen. De resultaten van de in-employment screening zijn vervolgens terug te lezen in het screeningsrapport.
  • Breed netwerk aan vertrouwde partners: Validata heeft een breed netwerk aan partners waardoor wij snel de juiste informatie kunnen verifiëren bij de bron.
  • Specialist op het gebied van personeel screenen: Validata bestaat al sinds 2009 en is marktleider in Nederland op het gebied van employment screening. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een snel en efficiënt screeningsproces dat voldoet aan actuele (privacy) wet- en regelgeving.
  • Privacy: De persoonsgegevens van de kandidaten worden gewaarborgd volgens de AVG-wetgeving.
  • Snelle doorlooptijd: Een employment screening (buiten de aanvraag van de VOG) in Nederland is gemiddeld binnen 5 werkdagen afgerond.