Menu

ID-check

Validata voert de ID-check uit op nationaal maar ook internationaal niveau.

Online ID-check snel geregeld met Validata

De (potentiële) medewerker wordt gevraagd om via Validata’s beveiligde online omgeving een scan van het paspoort, ID-kaart of verblijfsvergunning te uploaden. Dit kan ook met een mobiele telefoon of tablet, waarmee via een speciale functie in onze applicatie een foto van het document kan worden genomen die vervolgens in het persoonlijke account terecht komt.

Identiteitscontrole via onze partner Mitek

Vervolgens wordt de scan of foto naar dataleverancier Mitek gestuurd, internationaal marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor digitale identificatie. Zij controleren het identiteitsdocument op authenticiteit en geldigheid. Daarnaast checkt Mitek of een paspoort of ID-kaart voorkomt in het VIS-register (Verificatie Identificatie Systeem). Hierin zijn alle documenten opgenomen die eerder als gestolen of vermist zijn opgegeven.

Vraag meer informatie aan
Mitek logo partner

Burgerservicenummer (BSN) identiteitsdocument

Let op: vanuit privacyoverwegingen is Validata niet geautoriseerd om Burgerservicenummer (BSN) te verwerken. Daarom vragen wij (potentiële) medewerkers altijd om hun BSN af te schermen voor zij de scan of foto van hun identiteitsdocument uploaden in Validata’s beveiligde online omgeving.

Waarom een ID-check van Validata?

  • Validata ontzorgt: Zodra je een (potentiële) medewerker hebt geregistreerd en een bijpassend screeningsprofiel gekozen, neemt Validata jou het werk uit handen. De resultaten van de ID-check kan je vervolgens teruglezen in het screeningsrapport.
  • ID-check via partner Mitek: De identiteitscontrole wordt uitgevoerd door onze partner Mitek, internationaal marktleider wat betreft softwareoplossingen voor digitale identificatie.
  • Is specialist in personeel screenen: Validata is sinds 2009 specialist in het screenen van personeel. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een snel en efficiënt screeningsproces dat voldoet aan actuele (privacy) wet- en regelgeving.

Personeel screenen met Validata

Een succesvolle organisatie valt of staat met de juiste medewerkers. Weet daarom wie je binnenhaalt en behoudt. Employment screening kan zekerheid bieden. Validata heeft voor elke sector en iedere functie een ander screeningsprofiel gecreëerd dat naar wens kan worden aangevuld. Naast de ID-check zijn er nog talloze andere screening checks om uit te kiezen.

Bekijk alle screening checks
Vacature voor Functioneel tester