Menu

Employment
screening

Wat is employment screening? Employment screening betreft de verificatie van bepaalde gegevens van een kandidaat of medewerker in het kader van de uitoefening van een functie. Zo weet jij wie je aanneemt en in dienst hebt!

Mensen bepalen het succes van de organisatie. Integere medewerkers zorgen samen voor betere resultaten en wanneer je de juiste mensen aanneemt, kan jij je onderscheiden van concurrenten. De meeste organisaties kiezen voor employment screening vanuit risicomanagement, maar ook door toenemende wet- en regelgeving wordt het steeds belangrijker dat personeel voldoet aan bepaalde eisen.

Employment screening service

Er zijn twee opties wanneer je er zeker van wilt zijn dat de informatie op het CV van een kandidaat klopt of wanneer je na wilt gaan of een werknemer bijvoorbeeld een specifiek certificaat heeft behaald. Je kunt dit zelf oppakken. Echter kost het checken van deze informatie over het algemeen veel tijd en is het niet altijd duidelijk waar je bepaalde informatie kunt verifiëren. De andere optie is het uitbesteden van het checken van deze gegevens aan een organisatie met kennis en ervaring in employment screening.

Validata is marktleider in Nederland op gebied van employment screening. Zo doen wij onder andere een background check en assisteren wij organisaties bij het checken van referenties. Hiervoor werkt Validata samen met vertrouwde partners en zetten wij slimme koppelingen in om snel inzicht te krijgen in de juiste gegevens. Hierdoor is een screening van Validata over het algemeen goedkoper dan de verborgen kosten die in-house screening met zich meebrengt.

De basis van employment screening

Het screenen van (potentiële) werknemers en het checken van bepaalde gegevens is inmiddels een veelbesproken en beschreven thema, maar wat houdt het nu precies in, en waarom doen we dit ook alweer? In onze whitepaper vertellen we je graag meer!

Download de whitepaper

Employment screening door Validata

Validata werkt met een innovatieve screening software, waarin nieuwe kandidaten 24/7 eenvoudig kunnen worden aangemeld. Hiervoor hoef je enkel de naam en contactgegevens van een kandidaat in te dienen; vervolgens benadert Validata de kandidaat en neemt het screeningsproces voor jouw organisatie uit handen. De kandidaat kan vervolgens inloggen in ons systeem en zijn screening gemakkelijk doorlopen. Wanneer de screening is afgerond, ontvangen de kandidaat en organisatie een screeningsrapport van de background screening. Zo zorgt Validata voor een snel, eenvoudig en transparant proces voor beide partijen.

Hoe werkt het screeningsproces?

Stap 1: Inloggen
Je logt in met je eigen gebruikersnaam en wachtwoord
Stap 2: Keuze screeningsprofiel
Je kiest het juiste screeningsprofiel uit voor de kandidaat
Stap 3: Invullen persoonsgegevens
Naam
E-mail
Mobiel nummer
Stap 4: Doorlopen screening
Kandidaat ontvangt e-mail met inloggegevens en doorloopt zijn/haar screening
Stap 5: Start screening
Validata voert de screening uit
Stap 6: De screening is afgerond
Het rapport is klaar om te downloaden

Waarom employment screening door Validata?

  • Validata ontzorgt: Validata neemt jou al het werk uit handen, inclusief de communicatie over de voortgang van de screening met de kandidaat of huidig werknemer.
  • Breed netwerk aan vertrouwde partners: Validata heeft een breed netwerk aan partners waardoor wij snel de juiste informatie kunnen verifiëren bij de bron.
  • Specialist op het gebied van personeel screenen: Validata bestaat al sinds 2009 en is marktleider in Nederland op het gebied van employment screening. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een snel en efficiënt screeningsproces dat voldoet aan actuele (privacy) wet- en regelgeving.
  • Privacy: De persoonsgegevens van de kandidaten worden gewaarborgd volgens de AVG-wetgeving.
  • Snelle doorlooptijd: Een employment screening (buiten de aanvraag van de VOG) in Nederland is gemiddeld binnen 5 werkdagen afgerond.