Menu

BIG check

Controleer of je nieuwe personeel voldoet aan de verplichte BIG registratie in de zorg.

BIG registratie controleren

Om een BIG registratie te checken wordt een (potentiële) medewerker gevraagd om zijn of haar BIG-nummer in te voeren in de persoonlijke online account. Vervolgens checkt Validata via een automatische koppeling of dit nummer voorkomt in het BIG-register. Ook wordt bekeken of het nummer niet is verlopen. Als extra check kan Validata een bewijs van inschrijving in het BIG-register opvragen en aanleveren.

Employment screening maatwerk

Waarom een BIG check van Validata?

  • Validata ontzorgt: Zodra de (potentiële) medewerker een BIG-nummer heeft ingevoerd, neemt Validata jou het werk uit handen. De resultaten van de BIG check kan je vervolgens teruglezen in het screeningsrapport.
  • Checkt via snelle koppelingen: Om een korte doorlooptijd te garanderen, checkt Validata het BIG-register via een automatische koppeling. Zo heb jij sneller de resultaten in handen.
  • Is specialist in personeel screenen: Sinds 2009 is Validata specialist in het screenen van personeel. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een snel en efficiënt screeningsproces dat voldoet aan actuele (privacy) wet- en regelgeving.

Personeel screenen met Validata

Een succesvolle organisatie valt of staat met de juiste medewerkers. Weet daarom wie je binnenhaalt en behoudt. Employment screening kan zekerheid bieden. Validata heeft voor elke sector en iedere functie een ander screeningsprofiel gecreëerd dat naar wens kan worden aangevuld. Naast de BIG check zijn er nog talloze andere screening checks om uit te kiezen.

Aanvraag background check en criminal record