Menu

Criminal record background check

Tijdens een Criminal record background check trekken wij de gegevens van je toekomstig personeel na.

Aanvragen van internationale VOG als risicomanagement

Net als bij een Nederlandse VOG, gaat het bij de aanvraag van een Background check of Criminal record om risicomanagement. En wordt zowel gestuurd vanuit actuele wet- en regelgeving als vanuit de organisaties zelf. In bepaalde sectoren – zoals de financiële sector, de Zorg , het onderwijs en kinderopvang – ben je verplicht aan te tonen dat een (potentiële) medewerker geen (internationaal) strafblad bezit. Maar ook vanuit eigen beweging is het goed om te weten dat het met de integriteit van een (potentiële) medewerker goed zit.

Aanvraag background check en criminal record

Online aanvraag Background check of Criminal record

Validata heeft toegang tot een uitgebreide database met landen waar zij background checks of criminal records kan aanvragen. Ook hebben wij een toegewijd team die zich voornamelijk richt op het aanvragen van deze internationale VOG’s. Zij doen research op dit gebied en zorgen dat de database continu wordt bijgewerkt.

Beoordeling authenticiteit van internationaal VOG

Wanneer Validata een Background check of Criminal record heeft ontvangen, moet deze op authenticiteit worden beoordeeld. Het kan zijn dat dit meer tijd in beslag neemt dan bij een Nederlandse VOG omdat er sprake is van een taalbarrière voor een specifiek land. In zo’n geval plaatst Validata bij dit onderdeel in het screeningsrapport een uitroepteken. De authenticiteit van het document kan niet direct worden gegarandeerd en de (potentiële) medewerker wordt gevraagd om zelf een professionele vertaling aan te leveren.

Validata screeing check goedkeuring

Waarom een Criminal record background check via Validata?

  • Validata ontzorgt: Nadat je een (potentiële) medewerker hebt geregistreerd en een bijpassend screeningsprofiel gekozen, neemt Validata jou het werk uit handen. Via een uitgebreide instructie kan de (potentiële) medewerkers zelf de Background check of Criminal record aanvragen en uploaden.
  • Kijkt over grenzen heen: Naast het assisteren in de aanvraag van een Nederlandse VOG, begeleidt Validata ook de aanvraag van een internationale Background check of Criminal record.
  • Is specialist in personeel screenen: Sinds 2009 is Validata specialist in het screenen van personeel. Door onze jarenlange ervaring bieden wij een snel en efficiënt screeningsproces dat voldoet aan actuele (privacy) wet- en regelgeving.